DNA Talo

Lähtökohtana oli luoda kustannustehokkaat, tyylikkäät ja helppokäyttöiset sekä tulevaisuudessakin toimivat neuvottelutilat. Ideointijakson seurauksena DNA:lle syntyi kokoustilojen VAKIO, jota on voitu monistaa useilla DNA:n toimipaikoilla aina Helsingistä Ouluun. Presson toteutti kaikki 45 DNA Talon neuvottelutilaa.

Uusi DNA Talo valmistui kesällä 2012 Helsingin Metsälään ja siellä työskentelee yli 500 DNA:laista. Pääkonttori on osa DNA:n uutta toimitilauudistusta, jonka tarkoituksena on luoda koko henkilöstölle inspiroiva, joustava ja monimuotoiseen työskentelyyn rohkaiseva työtila.

YIT:n rakentaman toimitilan arkkitehtina toimi Paula Jaatinen Parviainen Arkkitehdit Oy:stä ja sisustuksesta vastasi dSign Vertti Kivi & Co experience. Presson on toiminut kohteessa AV-suunnittelijana sekä neuvottelutilojen AV-järjestelmien toteuttajana.

Suunnittelun lähtökohtana oli luoda kustannustehokkaat, tyylikkäät sekä helppokäyttöiset ja tulevaisuudessakin toimivat neuvottelutilat. Tilojen käyttötarpeet kartoitettiin erittäin tarkasti ja niitä ideoitiin paljon eri käyttäjien kanssa. Ideapalaverien tarkoituksena oli antaa mahdollisimman monelle mahdollisuus vaikuttaa ideoinnin kautta hyvään lopputulokseen. Pitkän ideointijakson seurauksena DNA:lle syntyi kokoustilojen VAKIO, jota on voitu monistaa useilla DNA:n toimipaikoilla aina Helsingistä Ouluun.

DNA:lle toteutettiin eri tyyppisiä neuvottelutiloja hiljaisista huoneista, joissa 2-3 hlöä voi palaveerata, aina 157 hengen auditorioon. Koska DNA:n koko henkilökunta ei mahdu yhdellä kertaa auditorioon, saadaan kuva sekä ääni näkymään ja kuulumaan myös rakennuksen toisella puolella olevaan ruokalaan. Näin koko henkilökunta saadaan osalliseksi tilaisuuteen samaan aikaan. Neuvottelutilojen lisäksi DNA:lle toteutettiin kaikki Suomen toimipisteet kattava INFO-järjestelmä.

Ennen pääkonttorin valmistumista Presson toteutti VAKIOn mukaisia neuvottelutiloja DNA:lle kahteen toimipaikkaan, jotta asiakas ehti koekäyttää ja kerätä käyttäjien kokemuksia uudesta konseptista. Onnistuneiden ratkaisujen perusteella oli helppo siirtyä suunnittelusta toteutukseen.