eng lippu fi

Menu

Presson juhlavuosi 2018

Tänä vuonna syksyllä tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun Presson perustettiin. Silloin on syytä juhlaan!

rami 2008Pressonin 10-vuotta juttusarja

Näihin kymmeneen vuoteen mahtuu paljon tapahtumia. Ajattelimme, että nyt olisi hyvä hetki katsoa taaksepäin ja kerrata miten tähän on tultu. Valotamme Pressonin tarinaa tulevissa uutisikirjeissämme.

 

Presson tarina, osa 1

Presson Oy perustettiin elokuussa 2008 ja toiminta käynnistyi lokakuun 6. päivä. Yrityksen perustaminen oli tulevien yrittäjien elämässä melkoinen hyppy tuntemattomaan.

Alku suunnitelmat olivat suuria. "Tehdään kokonaisuuksia kokoustiloihin, alkaen remonteista, alakatoista ja valaistuksista aina sisustukseen saakka, paketoituna ja avaimet käteen periaatteella", kertoo Rami Ruotsala.

Heti alkumetreillä yritys joutui kuitenkin pohtimaan toimintamalliaan uudelleen, kun lokakuussa 2008 Suomen talous ajautui taantumaan maailmanlaajuisen finanssikriisin myötä. Pankki varoittelikin yrittäjäksi lähtemistä, mutta polte yrittäjyyteen ja usko omaan tekemiseen oli suuri, joten varoituksia ei kuunneltu. Ensimmäisen kuukauden aikana totuus iski vasten kasvoja ja ilmeni, että yrityksissä kaikki rahahanat menivät kiinni. Ei uskallettu investoida, ei ainakaan mitään suurta. "Kylmää vettä niskaan, siltä se tuntui", Hannu Iljanto muistelee.

Presson kotisivu 2008Kauppaa piti silti tehdä ja tehtiinkin, mutta vyötä toki kiristettiin. Iso kiitos kuuluu ensimmäisille asiakkaille, jotka antoivat mahdollisuuden ja luottivat pieneen yritykseen, jolla oli suuret unelmat ja visiot.

2008 kylvetystä siemenestä kasvoi nykyinen Presson. ”Jouduimme pohtimaan sitä mitä oikeasti tehdään, mihin erikoistutaan ja mikä on SE meidän juttu”, muistelee Rami.

Vuoden 2008 taantuma auttoi löytämään kruununjalokiven

Hannu 2008Asioiden viimeistely oli se, mihin Pressonissa päätettiin kiinnittää erityisesti huomiota.

”Tavallaan olosuhteiden pakosta löytyi osa-alue, johon aloimme erikoistua. Kävimme asiakkailla ja näimme erilaisia kokoustiloja ja sitä miten niitä on tehty ja viimeistelty”, Hannu kertoo Pressonin erottautumisen muotoutumisesta.

”Kaikki isot ja pienet asennukset, alussa siis enemmänkin ne pienet, lähtivät siitä, että keskityttiin erityisesti viimeistelyyn. Teimme kaiken aina viimeisen päälle kunnolla ja loppuun saakka. Asennuksia ei jätetty koskaan puolitiehen", selostaa Rami. Päätettiin kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin, millaisia listoja, kouruja tai kaapeleita käytetään, sekä aina imuroitiin tilat asennusten jälkeen. Oli kunnia asia, että tilasta poistuttaessa kokonaisuus oli valmis ja viimeistelty - vaati se sitten mitä vain. Tästä tuli osa Pressonin käytäntöä, jota edelleen painotetaan ja Logo 2008 2011josta ollaan ylpeitä.

 

Juttusarja jatkuu seuraavassa uutiskirjeessämme.